Stukadoors & Tegelzetbedrijf

Rotterdam

Renovatie en onderhoud, muur renoveren en panden onderhouden

Renoveren en onderhouden

 Hou uw woning of pand mooi en netjes! 

 Renovatie en onderhoud is de specialiteit van Stukadoorsbedrijf en Tegelzetbedrijf DUKO. Renoveren van badkamer of onderhouden   
 van bedrijfspanden. Wij zijn keuze nr. 1.


Het renoveren, verbouwen en onderhouden van woningen en bedrijfsgebouwen voor particulieren, VvE's, bedrijven, woningcorporaties, vakantiecentra, beleggings- en vastgoedmaatschappijen en/of zorginstellingen behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden. Of het nu gaat om gevelrenovatie van een complete woonwijk, het herstellen van stenen trappen, het verbouwen van een badkamer of het uitbreiden van een woning.

Stukadoors & Tegelzetbedrijf Duko, vindt geen enkel project te groot, te klein te eenvoudig of te gecompliceerd. 


  Gevelrenovatie

Uit ervaring blijkt dat een groot deel van de gevels in Nederland onveilig is. De spouwankers zijn aangetast of de constructie van de gevels is door weersinvloeden steeds zwakker geworden. Gevels kunnen scheuren en zelfs in hun geheel naar beneden storten. Vallende gevels dus, met vaak rampzalige gevolgen voor uw pand en de omgeving!

Bent u eigenaar van een pand en kunt u zich niet meer herinneren wanneer er voor het laatst onderhoud is uitgevoerd aan uw gevel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies of om een vrijblijvende offerte op maat te laten maken.

Herkent u een van de volgende kenmerken: scheuren in het metselwerk of barsten en scheuren in de muur? Neem dan contact met ons op om te kijken of gevelrenovatie nodig is!

Wanneer u barsten in uw muur heeft kunnen wij deze op een veilige manier herstellen. Gevelrenovatie door onze specialisten veroorzaakt weinig tot geen overlast. De uitgevoerde gevelrenovatie werkzaamheden worden nagenoeg onzichtbaar weggewerkt door uitgebreide kleurkennis en het gebruik van pigmentpoeders van hoge kwaliteit. 


Schade aan voegwerk
Onder gevelrenovatie valt ook het renoveren van voegen. Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Dit slechte voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.


Het kan dus verstandig zijn om voegwerk tijdig te vervangen. Dit gebeurt door het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk. DUKO Stukadoors & Tegelzetbedrijf houdt hier nauw vast aan 4 belangrijke pijlers:
- De voeg dient voldoende diep uitgehakt te worden, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie.
- De voeg dient ’vierkant’ uitgehakt te worden, zodat er geen oude specieresten op de voegvlakken achterblijven.
- Het uithakken dient zeer zorgvuldig te gebeuren zodat geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan.
- Na het uithakken moet de gevel grondig gereinigd worden, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg.


Het nieuw voegwerk wordt met uiterste precisie op juiste type voeg en juiste mortelsamenstelling uitgekozen en samengesteld.

Het uithakken van voegen vereist deskundigheid. De keuze van de toe te passen gereedschappen en de toe te passen methode is bepalend voor het resultaat. Alleen een gespecialiseerd bedrijf heeft deze nodige expertise om dit werk verantwoord uit te voeren.

 

Reparatie aan metselwerk
Bij schade aan metselwerk kan er soms worden gekozen voor reparatie aan metselwerk door het kapotte metselwerk te vervangen. Hierbij kan alleen volstaan, de kapotte stenen uit te hakken en nieuwe stenen in te metselen. Hierbij houden wij natuurlijk rekening met de keuze van de steen, kleur en structuur. Zodat een bijna onzichtbare reparatie tot stand komt.


 

  Vastgoedonderhoud

  Onderhoud en renovatie aan woningen en portieken voor de vastgoedbeheerder, -eigenaar, woningcorporatie of zelfs VvE die
  betrekking hebben op wandafwerking, plafondafwerking of vloerafwerking, kunnen wij voor u realiseren. Voor meer informatie kunt    

u contact met ons opnemen.

Vanuit onze contactvestiging in Rotterdam worden alle renovaties, verbouwingen en het service-, reparatie- en onderhoudswerk gecoördineerd, waarbij een 24 uurs klantgerichtheid voor u als opdrachtgever een toegevoegde waarde kan zijn. Een renovatie of een verbouwing blijft immers zowel voor een particulier als bedrijf een behoorlijk regelwerk. DUKO biedt om deze reden in samenwerking met Lichtbrenger Elektrotechniek totaal projecten aan. Lees meer over dergelijke projecten onder Totaalprojecten